Saliohjeet turvalliseen harjoitteluun


Ohjauksien järjestämisessä noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antamia ohjeita koronavirusepidemian aikaisesta toiminnasta. Harjoituksiin saa tulla vain terveenä. Käsien pesu ja muut hyvään hygieniaan liittyvät tavat huomioidaan, kädet pestään aina telinesalille saavuttaessa ja ennen kotiinlähtöä. 

Sairaana ei missään tilanteessa saa tulla harjoituksiin. Jos lapsella tai muilla perheenjäsenillä on oireita, ollaan yhteydessä omalle terveysasemalle ja toimitaan sieltä saatujen ohjeiden mukaisesti.

Eri maiden terveysviranomaiset ovat verranneet tietoja koronavirusepidemian leviämisestä eri ikäryhmissä. Maailmalla sekä Suomessa kerättyjen tietojen mukaan koronaviruksen aiheuttama sairastuminen on lapsilla hyvin lieväoireinen. Lapset eivät myöskään tartuta juurikaan tautia tai levitä sitä aikuisiin. 

JyVo:n toimintaohjeet :

 1. Harjoituksiin ei saa saapua, mikäli lapsella on pieniäkään sairauden oireita.
 2. Harjoituksiin ei saavuta liian aikaisin ennen oman harjoitusvuoron alkua max. 5 minuuttia ennen ja poistutaan välittömästi harjoitusten päädyttyä. Harjoituksissa ja jonottaessa pyrimme pitämään turvaetäisyyksiä.
 3. Saattoliikenne pidettävä minimissä. Aulassa odottelu ja asiaton oleskelu on kielletty.
 4. Saattajille suositellaan kasvomaskia.
 5. Vanhempien osallistuminen salilla pidettäviin harjoituksiin on kiellettyä. Mikäli tähän on pakottava tarve, niin se on perusteltava ryhmän vastuuohjaajalle ja silloin vanhemmalla pitää olla kasvomaski.
 6. Harjoituksissa pyritään välttämään osioita, joissa voimistelijat joutuvat lähikontaktiin.
 7. Pukuhuonetiloja, auloissa olevia naulakoita sekä penkkejä voi käyttää omalla vastuulla. Suositeltavaa olisi, että lapsi saapuisi harjoituksiin ja poistuisi sieltä voimisteluasu valmiiksi päällä.
 8. Osallistujia suositellaan pesemään kädet ennen ja jälkeen harjoitusten. Salilla on käsidesiä, jota voimistelijat voivat käyttää.'
 9. Voimistelijoiden juomapullot on merkattava selkeästi lapsen nimellä ja ne pidetään erillään toisistaan. Unohtuneet pullot siirretään roskiin. Harrasteryhmien lyhyen keston takia juomapulloja ei suositella käytettäväksi, mutta jos siihen on tarve on pullot merkattava selkeästi ja salille jääneet pullot kierrätetään roskiin.
 10. Käsiin sylkeminen ennen telineille menoa on kielletty . Salilla on suihkepulloja, joka telineellä.
 11. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski/aivasta hihaasi tai paitasi/pukusi sisään.
 12. Ohjeet on käytävä läpi etukäteen koko ryhmän kanssa.
 13. Päivitämme/täydennämme seuran sivuille mahdollisia toimintatapojen tarkennuksia www.jyvo.fi
 14. Katso myös Suomen Voimisteluliiton ja Olympiakomitean suositukset tästä.
 15. Katso Jyväskylän liikuntatoimen suositukset tästä.

Liikutaan turvallisesti ja vastuullisesti, mutta pidetään myös hauskaa ja opitaan uusia taitoja :)