Naisten telinevoimistelu

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.


Naisten telinevoimistelu on kansainvälisen voimisteluliiton (FIG) virallinen kilpaurheilulaji ja Olympialaji. 


Voimaa, taitoa ja liikkuvuutta vaativassa lajissa kilpaillaan neljällä telineellä: hyppy, nojapuut, puomi ja permanto.


Seurassamme voit edetä telinevoimistelijan polkua pienestä kilpavoimistelijasta aina SM-tasolle ja maajoukkueeseen asti tai harrastaa tavoitteellisesti taitoryhmässä.
Klikkaa yllä olevia painikkeita ja tutustu seuramme taito- ja kilparyhmiin!Voimisteluliiton maajoukkueryhmissä olevia JyVolaisia kaudella 2024:


Kaia Tanskanen, A-naiset ydinryhmä

Viivi Nieminen, B-naiset ydinryhmä

Kiira Jokinen, B-naiset

Katariina Nissinen, B-naiset

Maija Taskinen, A-tytöt


Voimisteluliiton valmennusryhmissä olevia JyVolaisia kaudella 2024:


Annika Holmila, Bemarit valmennusryhmä

Fredriikka Saarinen, Bemarit valmennusryhmä

Silja Solismaa, Bemarit valmennusryhmä

Peppi Hokkanen, Bemarit valmennusryhmä

Senni Ruotsalainen, Minorit valmennusryhmä

Aino Tarkiainen, Minorit valmennusryhmä

Aurora Pihlman, Minorit valmennusryhmä

Venla Väisänen, Minorit valmennusryhmäNaisten telinevoimistelun telineet:


Hyppy
Hyppy alkaa juoksusta ja kahden jalan ponnistuksesta laudalta, joko eteenpäin tai taaksepäin. Ponnistuksen jälkeen hypyn vaiheet erotellaan seuraavasti: alkulento, käsikosketus hyppytelineeseen, loppulento ja alastulo.

Nojapuut
Nojapuut vaativat voimaa, rohkeutta ja koordinaatiota. Ihanteellinen sarja sisältää omaperäisiä liikeyhdistelmiä, joissa vaihtuvat monipuolisesti otteen- ja aisanvaihdot, korkeat lentovaiheiset liikkeet, käännökset, voltit, eteen- ja taaksepäin heilahtavat liikkeet sekä työskentely aisan ylä- ja alapuolella. Sarjan tulee jatkua tauotta, hyvällä rytmillä ja päättyä näyttävään alastuloon.

Puomi
Puomi on tasapainoa ja keskittymistä vaativa teline. Puomisarjan tulee sisältää akrobaattisia ja voimistelullisia liikkeitä sekä niiden yhdistelmiä. Voimistelullisia liikkeitä ovat erilaiset hypyt, piruetit sekä tasapaino-osat. Ihanteellisessa puomisarjassa voimistelija sitoo taiteellisesti tulkiten liikkeet yhtenäiseksi liikesarjaksi käyttäen koko puomin pituutta. Liikehdinnän tulee olla tyylikästä, sujuvaa ja rytmiltään vaihtelevaa. Omaperäiset sommitelmat ja notkeus katsotaan eduksi. Puomisarja saa kestää maksimissaan 1min 30 s.

Permanto
Permantosarja suoritetaan musiikin säestyksellä. Permantosarja sisältää akrobaattisia volttisarjoja yhdistettynä tanssilliseen liikehdintään sekä voimistelullisiin hyppyihin ja piruetteihin. Sarjassa tulisi käyttää monipuolisesti koko kanveesialuetta. Notkeus, omaperäisyys, esteettisyys ja taiteellisuus katsotaan eduksi. Sarjan kestoaika on maksimissaan 1 min 30 s.


Luokkajärjestelmä

Tyttöjen telinevoimistelun luokkajärjestelmä muuttui vuoden 2009 alusta. Järjestelmän kaaviokuva, merkkiliikkeet, sarjat ja muut valmiit materiaalit löytyvät Voimisteluliiton NTV:n sivuilta:

Luokkajärjestelmä

Merkkiliikkeet ja Kilpailusarjat