Harrastevoimistelu

Harrastevoimistelussa harjoitellaan 1 kerran viikossa hauskoja ja taitojen mukaisia liikkeitä eri telineillä ja trampoliinilla. Toiminta pohjautuu Voimisteluliiton voimistelukouluun.

Harjoitus pitää sisällään liikkuvuus-, taito- ja voimaosioita ja kestää iästä riippuen 45 min. - 2 tuntia.

Voimisteluharjoituksissa harjoitellaan ryhmälle sopivia temppuja ja ohjaajat avustavat tarpeen vaatiessa voimistelijoita fyysisesti helpottaakseen liikkeen suorittamista ja varmistaakseen liikkeen turvallisen suorittamisen. Mikäli harrastaja ei halua avustamista liikkeessä, hänellä on oikeus kieltäytyä siitä.

Seuran harrastepolulla voit edetä omaehtoisesti vaikka vauvasta vaariin. Voit halutessasi vaihtaa lajia ja pitää vaikka taukoa harjoittelusta ja palata takaisin. Voit myös halutessasi käydä useammassa harjoituksessa viikossa, jos vain ryhmissä tilaa.

Harrastevoimistelu soveltuu myös erinomaisesti oheislajiksi johonkin toiseen lajiin, jota henkilö harrastaa. Toiminta on joustavaa ja pyrkii huomoimaan yksilölliset tarpeet.

Kaikille harrastajille keksitään harjoitteita oman tason mukaan ja voimisteluharjoituksissa voidaan eriyttää erilaisia temppuja harrastaja taitotasoa vastaavaksi.

Harrastevoimistelu harjoittelun lisäksi voit:
• Toimia ohjaajana.
– Aloittaa voi 14v iässä apuohjaajana
– Seura kouluttaa ja kustantaa sovitut koulutukset
• Toimia tuomarina
– Tuomarointi aloitetaan alimmista luokista. Kokemuksen ja osaamisen karttuessa voi edetä tuomaroinnissa.

Klikkaamalla alla olevia kuvia pääset tutustumaan seuran harrastelajeihin.