TeamGym

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

TeamGym on hauska ja näyttävä joukkuelaji, joka koostuu vauhdikkaista volttisarjoista, korkeista trampettihypyistä ja tanssillisesta vapaaohjelmasta.

Seurassamme voit edetä TeamGym-voimistelijan polkua aina Stara-joukkueesta SM-tasolle ja maajoukkueeseen asti. Klikkaa yllä olevia painikkeita ja tutustu taito- ja kilparyhmiin!


JyVosta TeamGymin maajoukkueeseen kuuluvat urheiliijat:

Naiset: Sini Erämies, Sanni Rauhala ja Saana Rantanen

Miehet: Timi Veijanen ja Lorenzo Bernardis

Nuoret: Iida Javanainen ja Peppi Mörsky

TeamGym on monipuolinen laji, jota voi harrastaa pienestä lähtien aikuisiälle asti. Lajin voi aloittaa minkä ikäisenä vain, ja huippujoukkueiden keski-ikä on yli kahdenkymmenen.

TeamGymissä kilpaillaan kolmella telineellä: trampetti, volttirata ja vapaaohjelma. Joukkueen minimikoko on 8 voimistelijaa ja kipailusarjat ovat tytöt, pojat ja sekajoukkueet.

Trampetti: Juoksuvauhdista hypätään akrobaattisia temppuja minitrampetilta matoille. Kilpailuissa suoritetaan kolme kierrosta virtaan eli voimistelijat suorittavat liikkeensä peräkkäin.

Volttirata: 15m pitkä joustava volttirata, jolla suoritetaan kolme kierrosta akrobaattisia sarjoja samaan tapaan kuin trampetilla.

Vapaaohjelma: Koko joukkue suorittaa musiikin tahtiin koreografian, joka on perusvoimistelun, akrobatian ja tanssin yhdistelmä.

Lisätietoa TeamGymistä löydät Suomen Voimisteluliiton sivuilta.

YouTube: Mitä on TeamGym?

Kiinnostuitko lajista? Lisätietoja: sonia.solismaa@jyvo.fi

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.