Rytmisen voimistelun harrasteryhmät 

Ajankohtaista! 

Syksyn 2023 ilmoittautuminen on käynnissä!

Harrasteryhmiin ei tarvita aiempaa liikunta- tai voimistelutaustaa. 


Rytmisen voimistelun harrasteryhmissä harjoitellaan voimistelun alkeita, tutustutaan rytmisen voimistelun välineisiin, ja liikutaan musiikin tahdissa. Harrasteryhmien tavoitteena on opettaa lapsia nauttimaan liikunnasta ja tuoda liikunta osaksi lasten elämäntapoja. Samalla valmistetaan pohja, josta voi suuntautua kilpailemaan tai harrastamaan omien mieltymysten mukaisesti voimistelua tai muuta liikuntaa.


Lisätietoja osoitteesta rvharraste@jyvo.fi

Rytmisen voimistelun harrasteryhmätoimintaan olemme saaneet opetus- ja kulttuuriministeriön jakamaa seuratukea. Tuen avulla olemme muun muassa hankkineet paljon uusia rytmisen voimistelun välineitä sekä muita hauskoja jumppavälineitä!

Rytmisen voimistelun harrasteryhmiä toteutetaan kysynnän mukaan. Voit ottaa yhteyttä osoitteeseen rvharraste@jyvo.fi ja kysyä tulevista ryhmistä. Syksyllä 2023 meillä on harrasteryhmät 2018-2020-syntyneille sekä 2017-2014-syntyneille.


Harrasteryhmien tuntikuvaukset


Esivalmennus 2018-2020-syntyneille

Toteutuu syksyllä 2023.

Esivalmennusryhmässä pääset tutustumaan rytmisen voimistelun alkeisiin leikin kautta. Ryhmässä pääset kokeilemaan myös rytmisen voimistelun välineitä, oppimaan uusia taitoja ja harjoittelemaan mm. esiintymistä, baletin alkeita ja piruetteja. Esivalmennusryhmästä voi edetä halutessaan kohti kilpailupolkua. Ryhmä esiintyy seuran näytöksissä.


Harrasteryhmä 2017-2014-syntyneille

Toteutuu syksyllä 2023.

Rytmisen voimistelun harrasteryhmässä pääset tutustumaan rytmisen voimistelun välineisiin: naruun, palloon, vanteeseen, keiloihin ja nauhaan. Lisäksi harjoituksissa opitaan voimistelun alkeita, temppuillaan akrobatian muodossa, sekä liikutaan erilaisten musiikkien tahdissa. Tunneilla liikutaan tehokkaasti, mutta opitaan myös keskittymään taitoa vaativin tehtäviin. Ryhmä esiintyy seuran näytöksissä.


Vanhempi-lapsi -jumppa 1-2 v

Toteutetaan kysynnän mukaan.

Tässä ryhmässä perheen pienimmät pääsevät vanhemman avustuksella temppuilemaan, liikkumaan musiikin tahdissa ja peuhaamaan. Ryhmä esiintyy seuran näytöksissä.


Rytminen voimistelu 10-12 v 

Toteutetaan kysynnän mukaan.

Rytminen voimistelu -harrasteryhmässä pääset tutustumaan rytmiseen voimisteluun ja välineisiin, sekä opit voimistelun alkeita. Ryhmät sopivat hyvin myös esimerkiksi joukkuevoimistelijoille, jotka haluavat harrastaa rytmistä voimistelua oheislajina. Ryhmät esiintyvät seuran näytöksissä.

 

Rytminen voimistelu oheislajina 10-14 v

Toteutetaan kysynnän mukaan.

Rytminen voimistelu oheislajina -ryhmä on tarkoitettu esimerkiksi joukkuevoimistelijoille, luistelijoille, tanssijoille ym. jotka haluavat harrastaa päälajinsa ohella kevyesti rytmistä voimistelua, ja kehittää esimerkiksi liikkuvuuttaan, sekä motorisia taitoja rytmisen voimistelun välineillä temppuillen. Ryhmään pääsee kuitenkin mukaan myös ilman toista lajia. Ryhmässä pääsee halutessaan esiintymään seuran näytöksiin.


Rytmisen voimistelun harrastekilpa 10-14 v 

Toteutetaan kysynnän mukaan.

Rytmisen voimistelun harrastekilparyhmä on kahdesti viikossa harjoitteleva ryhmä, jossa harjoitellaan erityisesti motorisia taitoja rytmisen voimistelun välineillä. Ryhmässä voi harjoitella ja kilpailla seuran välineillä.