Tiedote Korona/kausi-influenssasta

12.3.2020

Uusi koronavirus puhututtaa mediassa, arjessa ja Jyväskylän Voimistelijoissa. THL:n mukaan koronavirus tarttuu ihmisestä toiseen pääasiassa pisaratartuntana lähikontaktissa, esimerkiksi yskiessä ja aivastaessa. Viruksen leviämistä tehokkaasti pintojen välityksellä ei ole toistaiseksi havaittu. Tartuntaa epäillessäsi ota välittömästi puhelimella yhteys terveyspalveluihin.

 

Miten voin estää taudin tarttumisen?

 

Muista pestä kädet huolellisesti

 

 

Paras tapa suojautua koronavirukselta sekä estää viruksen leviämistä on huolehtia käsihygieniasta. Pese kädet runsaalla vedellä ja pesunesteellä:

  • tullessasi salille
  • ennen ruokailua
  • WC-käynnin jälkeen
  • salilta lähdettäessä
  • kotiin tultaessa

Toistaiseksi tervehdimme toisiamme hymylläJ  ilman kättelyä.

 

Otathan kaverit huomioon — älä tule kipeänä jumppasalille

Jos sinulla on hengitystieinfektion tai vaikka vain tavallisen flunssan oireita, jää kotiin, jotta et tartuta muita. Koronaviruksen aiheuttamaa tautia on havaittu lapsilla ja nuorilla vähän ja oireet ovat olleet lieviä, mutta varsinkin yli 70-vuotiaat kuuluvat riskiryhmään ja sairastuvat useammin nuoria vakavammin. Riskiryhmään kuuluvat myös henkilöt, joilla on jo jokin perussairaus, kuten diabetes tai sydän- ja verisuonitauti.

 

Jos epäilet tartuntaa, soita neuvontapuhelimeen

Jos epäilet altistuneesi tartunnalle, älä lähde julkisille paikoille, jää kotiin ja ota puhelimitse yhteys terveyspalveluihin. Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten asukkaille on otettu käyttöön neuvontapuhelin koronaan liittyviä puheluita varten: 014 266 0133, ma - to kello 8-16, pe kello 9-16. Muina aikoina soita päivystyspuhelinnumeroon 116 117. Noudata terveydenhuollon ammattilaisten ohjeita.

 


Yski oikein

Yski tai aivasta suojaamalla suusi ja nenäsi kertakäyttöisellä nenäliinalla tai puserosi hihan yläosaan, olkavarteen, älä käsiisi. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin. Pese kätesi myös yskimisen tai aivastamisen jälkeen huolellisesti.


Tuoreimpia koronavirustilanteeseen liittyviä ohjeistuksia pääsee lukemaan THL:n sivuilta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus


Jyväskylän Voimistelijat