TeamGym

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

TeamGym on hauska ja näyttävä joukkuelaji, joka koostuu tanssillisesta vapaaohjelmasta, vauhdikkaista volttisarjoista ja korkeista trampettihypyistä.

 

Ruotsissa ja Tanskassa TeamGym on noussut suosituimmaksi voimistelulajiksi, ja myös suomalaiset joukkueet ovat menestyneet erinomaisesti kansainvälisissä kilpailuissa. TeamGym on monipuolinen laji, jota voi harrastaa pienestä lähtien aikuisiälle asti. Lajin voi aloittaa minkä ikäisenä vain, ja huippujoukkueiden keski-ikä on yli kahdenkymmenen.

TeamGymissä kilpaillaan kolmella telineellä: trampetti, volttirata ja vapaaohjelma. Joukkueen minimikoko on 6 voimistelijaa ja sarjat ovat tytöt, pojat ja sekajoukkueet.

Trampetti: Juoksuvauhdista hypätään akrobaattisia temppuja minitrampetilta matoille. Kilpailuissa suoritetaan kolme kierrosta ns. virtaan eli voimistelijat suorittavat liikkeensä peräkkäin.

Volttirata: 15m pitkä joustava volttirata, jolla suoritetaan kolme kierrosta akrobaattisia sarjoja samaan tapaan kuin trampetilla.

Vapaaohjelma: Koko joukkue suorittaa musiikin tahtiin koreografian, joka on perusvoimistelun, akrobatian ja tanssin yhdistelmä.

 

Lisätietoa TeamGymistä löydät Suomen Voimisteluliiton sivuilta.

 

TG Jyväskylä SM-kilpailuissa keväällä 2014.