Kausitiedote

Päivitetty 29.9.2020

Ohjauksien järjestämisessä noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antamia ohjeita koronavirusepidemian aikaisesta toiminnasta. Harjoituksiin saa tulla vain terveenä. Käsien pesu ja muut hyvään hygieniaan liittyvät tavat huomioidaan, kädet pestään aina treenisalille saavuttaessa ja ennen kotiinlähtöä. 

Sairaana ei missään tilanteessa tulla harjoituksiin. Jos lapsella tai muilla perheenjäsenillä on oireita, ollaan yhteydessä omalle terveysasemalle ja toimitaan sieltä saatujen ohjeiden mukaisesti.

JyVo:n toimintaohjeet harjoitustilanteissa:

 1. Harjoituksiin ei saa saapua, mikäli lapsella on pieniäkään sairauden oireita, tai hän kuuluu COVID 19 -viruksen kannalta johonkin riskiryhmään (riskiryhmäläiset keskustelevat vastuuvalmentajan kanssa)
 2. Harjoituksiin saavutaan max. 5min ennen omaa harjoitusvuoroa ja poistutaan välittömästi harjoitusten päädyttyä. Harjoituksissa pyrimme pitämään turvaetäisyyksiä.
 3. Saattoliikenne pidettävä minimissä. Aulassa odottelu ja asiaton oleskelu on kielletty.
 4. Saattajille suositellaan kasvomaskia.
 5. Vanhempien osallistuminen salilla pidettäviin harjoituksiin on kiellettyä. Mikäli tähän on pakottava tarve, niin se on perusteltava ryhmän vastuuohjaajalle ja silloin vanhemmalla pitää olla kasvomaski.
 6. Harjoituksissa pyritään välttämään osioita, joissa voimistelijat joutuvat lähikontaktiin.
 7. Pukuhuonetiloja, auloissa olevia naulakoita, sekä penkkejä voi käyttää omalla vastuulla. Suositeltavaa olisi, että lapsi saapuisi harjoituksiin ja poistuisi sieltä voimisteluasu valmiiksi päällä.
 8. Kaikkien osallistujien tulee pestä/desinfioida kädet ennen ja jälkeen harjoitusten. Salilla on käsidesiä, jota voimistelijat voivat käyttää.
 9. Voimistelijoiden juomapullot on merkattava selkeästi lapsen nimellä ja ne pidetään erillään toisistaan. Unohtuneet pullot siirretään roskiin. 
 10. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski/ aivasta hihaasi tai paitasi/ pukusi sisään.
 11. Harjoittelua koskevat palaverit pidetään etäyhteydellä.
 12. Ohjeet on käytävä läpi etukäteen koko ryhmän kanssa.
 13. Jos epäilet COVID-19-tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan. Katso ohjeet tästä.
 14. Päivitämme/ täydennämme seuran sivuille mahdollisia toimintatapojen tarkennuksia www.jyvo.fi
 15. Katso myös Suomen Voimisteluliiton ja Olympiakomitean suositukset tästä.
 16. Katso Jyväskylän liikuntatoimen suositukset tästä.

Liikutaan turvallisesti ja vastuullisesti, mutta pidetään myös hauskaa ja opitaan uusia taitoja.