Tarzan & Jane -ryhmät

 

Jumppatunti Tarzaneille ja Janeille (4-6 vuotta)

 

Jumppa kestää 45 minuuttia

 

Varusteet sortsit, T-paita/trikoo/jumppapuku, paljaat jalat tai jumppatossut. Muistakaa käyttää pikkujumppari vessassa ennen jumppaa, ettei hätä yllätä kesken tunnin.

Paikalle Monitoimitalolle on hyvä saapua n. 5 minuuttia ennen jumpan alkua EI AIKAISEMMIN!

Jumppavarusteet voi vaihtaa yläkerran pukuhuoneissa tai salin odotusaulassa, jossa on jonkin verran lukottomia lokeroita.

Mahdollisia juomapulloja ei saa viedä harjoitustiloihin, vaan nesteytys tapahtuu ennen harjoitusta ja harjoituksen jälkeen salin odotustiloissa tai kotona. Salin aulassa ja saliin johtavalla paikalla on vesipisteitä, joita voi käyttää tilanteen niin vaatiessa.

Jokainen jättää tavaransa omalla vastuulla. Julkisissa tiloissa saattaa liikkua myös varkaita.

 

 Jumppatunti jakaantuu neljään osaan:

 

1. Alkuverryttely

2. Telinerata

3. Lajikohtainen osio / venyttely

4. Lajikohtainen osio / puuhaosio/trampoliini

 

Jumppatunneilla huomioitavaa:

 

- Jumppatunneilla pyritään mahdollisimman kokonaisvaltaisesti leikin varjolla kehittämään voimistelijoiden motorisia taitoja sekä alkeis-lajitaitoja.

- Ryhmien pelisäännöt.

- Jumppamme sisältävät kierimistä, pyörimistä, kiipeämistä, riippumista, heilumista, keinumista, astumista, juoksemista, hyppäämistä, tasapainoilua ja erilaisia liikeyhdistelmiä.

- Muutamia perusliikkeitä, joita opettelemme: kuperkeikka (eteen ja taaksepäin), heiluntaa eri telineillä, käsinseisonta, kärrynpyörä, kieppi, kaarihyppy, tasaponnistus vauhdista jne.

- Ryhmän ohjaajat kutsuvat vanhemmat syksyn aikana seuraamaan harjoituksia.

- Ohjaajien puoleen voi kääntyä jos teillä on ryhmän harjoituksiin liittyviä kysymyksiä. Ryhmän vastuuohjaaja vastaa ryhmän tiedottamiseen ym. liittyviin kysymyksiin. Lukujärjestyksessä ohjaajan nimen perässä (v) = vastuuohjaaja. kts Lukujärjestys