Saliohjeet Covid-19 alk.1.6.2020

Ohjauksien järjestämisessä noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antamia ohjeita koronavirusepidemian aikaisesta toiminnasta. Harjoituksiin saa tulla vain terveenä. Käsien pesu ja muut hyvään hygieniaan liittyvät tavat huomioidaan, kädet pestään aina telinesalille saavuttaessa ja ennen kotiinlähtöä. 

Sairaana ei missään tilanteessa saa tulla harjoituksiin. Jos lapsella tai muilla perheenjäsenillä on oireita, ollaan yhteydessä omalle terveysasemalle ja toimitaan sieltä saatujen ohjeiden mukaisesti.

Eri maiden terveysviranomaiset ovat verranneet tietoja koronavirusepidemian leviämisestä eri ikäryhmissä. Maailmalla sekä Suomessa kerättyjen tietojen mukaan koronaviruksen aiheuttama sairastuminen on lapsilla hyvin lieväoireinen. Lapset eivät myöskään tartuta juurikaan tautia tai levitä sitä aikuisiin. 

JyVo:n toimintaohjeet harjoitusten alkaessa 1.6:

 1. Harjoituksiin ei saa saapua, mikäli lapsella on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu COVID 19 -viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.
 2. Harjoituksiin ei saavuta liian aikaisin ennen oman harjoitusvuoron alkua max. 5 minuuttia ennen ja poistutaan välittömästi harjoitusten päädyttyä. Harjoitusvuorojen väliin jätämme 15 minuutin siirtymäajan. Harjoituksissa ja jonottaessa pyrimme pitämään turvaetäisyyksiä.
 3. Kilparyhmät (NTV&MTV) kulkevat sivuovesta (B2-ovi) valmentajan kanssa ja muiden kulku tapahtuu normaalisti pääovesta (B1).Harjoituksiin saavutaan max 5 minuuttia ennen harjoituksen alkua ja poistutaan välittömästi harjoitusten päätyttyä.
 4. Saattoliikenne pidettävä minimissä. Aulassa odottelu ja asiaton oleskelu on kielletty.
 5. Telinesaliin on suunniteltu uusi aikataulutus, jonka mukaan harrastepuolella harrastaa vain kaksi ryhmää yhtä aikaa.
 6. Harjoituksissa pyritään välttämään osioita, joissa voimistelijat joutuvat lähikontaktiin.
 7. Yhdessä harjoitteleva ryhmä säilyy samana koko kesän.
 8. Pukuhuonetiloja, auloissa olevia naulakoita sekä penkkejä voi käyttää omalla vastuulla. Suositeltavaa olisi, että lapsi saapuisi harjoituksiin ja poistuisi sieltä voimisteluasu valmiiksi päällä.
 9. Kaikkien osallistujien tulee pestä/desinfioida kädet ennen ja jälkeen harjoitusten. Salilla on käsidesiä,jota voimistelijat voivat käyttää.
 10. Salin aulan käyttö ruokailuihin on kielletty. Aulassa olevat mikroaaltouunit on poistettu ja jääkaappi ei ole käytössä. Eväiden syönti tapahtuu ulkona tai muualla kuin salilla. Monitoimitalon kahviossa on lounasta tarjolla arkisin hintaa 4 euroa.( kerro olevasi JyVolainen niin saat alennuksen)
 11. Kilpavoimistelijoiden juomapullot on merkattava selkeästi lapsen nimellä ja ne pidetään erillään toisistaan. Unohtuneet pullot siirretään roskiin. Harrasteryhmien harjoitusten lyhyen keston takia juomapulloja ei sallita salin puolelle.
 12. Käsiin sylkeminen ennen telineille menoa en kielletty . Salilla on suihkepulloja, joka telineellä.
 13. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski/aivasta hihaasi tai paitasi/pukusi sisään.
 14. Harjoittelua koskevat palaverit pidetään etäyhteydellä.
 15. Ohjeet on käytävä läpi etukäteen koko ryhmän kanssa.
 16. Jos epäilet COVID-19-tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan. Katso ohjeet tästä.
 17. Päivitämme/täydennämme seuran sivuille mahdollisia toimintatapojen tarkennuksia www.jyvo.fi
 18. Katso myös Suomen Voimisteluliiton ja Olympiakomitean suositukset tästä.